Kategorie receptů
Valentýnské tartaletky
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
30 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Připravíme si těsto na linecké cukroví, dle návodu na krabičce (připravenou směs vymícháme s vejcem a máslem). Těsto vyválíme, ale nebudeme vykrajovat, místo toho jím vyložíme formičky na tartaletky. Těsto ve formičkách propícháme vidličkou, ze zbytků těsta vykrojíme srdíčka a vše dáme péct na 10 minut při teplotě 180° C. Mezitím si nachystáme čokoládový puding podle návodu na sáčku - použijeme méně mléka, aby byl hustý. Hotový puding rozdělíme do tartaletek, zvýšíme teplotu na 200° C a pečeme dalších 10-15 minut. Ozdobíme ovocem a lineckými srdíčky.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
50 g
Máta peprná
3 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
100 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
350 g
Cukr krystal
25 g
Maliny čerstvé
250 g
Puding příchuť Čokoláda bez lepku 46 g
46 g