Kategorie receptů
Tvarohové šátečky
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
85 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Z vlažného mléka, cukru (1 PL) a droždí necháme vzejít kvásek. Spojíme s ostatními surovinami (250 g hladké mouky, 250 g poluhrubé mouky, 250 ml mléka, 50 ml oleje, 100 g Majolk,y 1 vejce) a vypracujeme těsto, které necháme v teple 30 minut vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na dílky, vyválíme a plníme tvarohovou náplní (1 tvaroh, 1 vejce, 100 g moučkového cukru). Hotové šátečky dáváme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 - 25 minut. Upečené šátečky pocukrujeme.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
100 g
Majonéza Master 180ml
100 g
Cukr krystal
15 g
Cukr moučka
100 g
Pohanková mouka hladká 250 g
250 g
Bezlepková mouka PROMIX®-PK - speciál 1000 g
250 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
250 g
Olej slunečnicový
50 g
Čerstvé pekařské droždí 42 g
40 g