Kategorie receptů
Tvarohová buchta s povidly
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
79 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Všechny přísady na těsto (1 hrnek Chlebové směsi bílé, 1 hrnek Směsi bílé, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje a 2 vejce). Vyšleháme v míse. V druhé míse smícháme ingredience na tvarohovou náplň (2 tvarohy ve vaničce,1/2 hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink (prášek), 2 vejce, necelá půlka hrnku mléka a citronová kůra).
Na plech vyložený pečícím papírem vylijeme polovinu těsta, polijeme tvarohovou náplní a na tvaroh poklademe lížící povidla. Nakonec zalijeme druhou polovinou těsta.
Pečeme na cca 160°C dozlatova, vychladlou buchtu pocukrujeme.
Vytisknout recept (PDF)
Pečeme na cca 160°C dozlatova, vychladlou buchtu pocukrujeme.
Vejce
200 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
370 g
Cukr krystal
250 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
3 g
Bio Puding vanilkový, bez lepku 40 g
40 g
Směs bílá chlebová bez lepku 1000 g
250 g
Směs bílá bez lepku 1000 g
250 g
Olej slunečnicový
125 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
12 g
Tradiční švestková povidla 380 g
125 g