Kategorie receptů
Trojbarevná bábovka
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
16
Sacharidy na jednu porci
23 g
Doba přípravy
35
Bez lepku
Postup přípravy
V míse vyšleháme 5 bílků s cukrem (140 g) elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně na nejnižším stupni zašleháme 5 žloutků, olej a kypřicí prášek. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly a do každého zamícháme po jednom pudingu. Do vymazané a moukou vysypané formy nalijeme postupně čokoládovou, jahodovou a vanilkovou směs. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout. Na ozdobení připravíme polevu: 200 g moučkového cukru, 1 lžíce horké převařené vody, 2 lžíce citronové šťávy, moučkový cukr prosejeme přes jemné sítko.Všechny suroviny spojíme a třeme do zhoustnutí. Bábovku polevou polijeme a necháme zatuhnout.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
250 g
Citróny
30 g
Cukr moučka
340 g
Puding jahodový, bez lepku 40 g
40 g
Olej slunečnicový
100 g
Puding příchuť Vanilka bez lepku 38 g
37 g
Puding příchuť Čokoláda bez lepku 46 g
37 g