Švestkový koláč bez lepku
Postup přípravy
Do mísy dáme mouky (Jizerku 150g, polohrubou kukuřičnou 100 g a rýžovou 100 g), cukr (150 g), prášek do pečiva. Tuk (100 g) rozehřejeme a dáme vychladnout. V misce rozmícháme 2 vajíčka, 100 ml mléka a rozehřátý tuk. Vše nalijeme do mísy s moukou a zamícháme. Těsto má být tužší. 2/3 těsta dáme na střední plech. Uděláme si náplně. Do hrnečku dáme mák ( 250 g), 100 ml mléka a 100 g cukru. Dáme na plotnu a za stálého míchání vaříme. Pomalu přisypeme pudingový prášek a zlehka chvilku povaříme. Odstavíme z plotny a dáme vychladit. Tvarohovou náplň uděláme jednoduše. Veškeré ingredience ( tvaroh, smetana, 50 ml mléka, rozinky, 100 g cukru) zlehka zamícháme v misce. Vezmeme plech, na kterém máme těsto. Na těsto rozetřeme makovou náplň, poklademe švestkami (bez pecek) a dál potřeme tvarohovou náplní. Zbytek těsta smícháme s ingrediencemi na drobenku (kokos, 100 g mandlových lupínků, 100 g cukru, 50 g polohrubé kukuřičné mouky a 3 lžíce oleje), zamícháme a posypeme tím celý koláč.
Vytisknout recept (PDF)