Kategorie receptů
Sváteční koláč
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
20
Sacharidy na jednu porci
21 g
Doba přípravy
90 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Suché suroviny smícháme, přidáme změklý tuk, mléko a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet hodinu v chladu. Těsto si rozdělíme na tři části. 2/3 rozválíme válečkem a po té roztlačíme na dno vymazané a vysypané koláčové formy. Ovoce oloupeme a nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou. Poklademe hustě na povrch těsta a posypeme rozinkami - i namočených v rumu. Ze zbylé třetiny těsta vytvoříme mřížku. Před vložením do trouby můžeme potřít vejcem ale není to nutné. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů 25 minut. Po upeční můžeme potřít roztokem z čajové lžičky vody a meruňkové zavařeniny. Dosáhneme tak lesku.
Vytisknout recept (PDF)Hrušky zelené
150 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
300 g
Cukr krystal
85 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
15 g
Rozinky
50 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
2 g
Bio Kypřicí prášek do pečiva bezfosfátový, bez lepku 12 g
8 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
600 g
Krajanka máslo 250 g
100 g
Vejce
56 g