Sněhový citrónový dort bez lepku
Postup přípravy
Umícháme rýžovou mouku (75 g), moučkový cukr a kypřící prášek. Vidličkou přimícháme máslo a mícháme až vám vznikne drobenka. Přidáme studenou vodu (3/4 lžíce), vznikne nám mírně lepivé těsto a necháme 30 minut uležet. Těsto rozválíme mezi igelitovou folií. Těsto jemně nandáme do vymazané formy (zhruba rozměrů 23 cm). Volně přikryjeme pečícím papírem a zatížíme moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C 20 až 25 minute.Sundáme pečící papír a mouku. Náplň: Do kastrůlku dáme 2 lžičky kukuřičné mouky, vodu, žloutky, kůru a šťávu z citronů. Důkladně rozmícháme a na plotně hřejeme dokud směs nezhoustne. Nalejeme do upečeného těsta a pečeme v předehřáté troubě 10 minut. Přesyjeme zbývající kukuřičnou mouku do bílkou a šleháme dokud neztuhnou. Dále šleháme a přidáme cukr krystal. Potřeme tímto koláč a pečeme v předehřáté troubě dalších 15 minut.
Vytisknout recept (PDF)