Kategorie receptů
Rychlý a lehký jablečný koláč
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
49 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
8 větších jablek očistíme a nakrájíme na plátky. Navrstvíme je do větší hlubší zapékací mísy.
Posypeme je skořicovým cukrem a nahrubo nasekanými ořechy. Zlehka promícháme.
Ve větší míse smícháme 1 a půl šálku strouhanky, kypřící prášek, 3/4 šálku (hnědého) cukru a směs rovnoměrně nasypeme na jablka. Vrch pokryjeme tenkými plátky másla, které ukládáme těsně vedle sebe na celý povrch. Pečeme na 200°C cca 20 minut, dokud se nevytvoří křupavá zlatavá kůrka.
Podáváme teplé s ovocem, kopečkem čerstvé šlehačky (vyšlehaná smetana ke šlehání) a mátovým lístkem na ozdobení.
Vytisknout recept (PDF)
Máta peprná
4 g
Vlašské ořechy jádra
50 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
250 g
Cukr krystal
150 g
Skořicový cukr Dia 40 g
20 g
STROUHANKA pečivová bez lepku 350 g
250 g
Krajanka máslo 250 g
250 g
Jablka červená
500 g
Ovocňák Rakytníkový džem s hruškou 200 g
60 g