Kategorie receptů
Roláda bez lepku
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
38 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V jedné misce vyšleháme z 5 bílků tuhý sníh a v druhé vyšleháme 5 žloutků se lžící cukru. Do velké mísy pak dáme mouku, cukr (90 g), půl prášku do pečiva, vyšlehané bílky a žloutky a jemně zamícháme. Troubu si předem předehřejeme, plech vyložíme pečícím papírem a těsto do něj rovnoměrně nalijeme. Pečeme asi 20 minut na 170 °C. Po vyndání z trouby ještě teplé těsto zamotáme pomocí utěrky do rolády a takto necháme vychladnout. Zatím si připravíme krém. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu ,kterou po mírném vychladnutí vmícháme do mascarpone. Lehce vyšleháme s moučkovým cukrem a 1 lžíce rumu. Až poté těsto v utěrce rozmotáme, namažeme dvěma třetinami krému, opět zamotáme a povrch potřeme zbytkem krému. Posypeme dle chuti.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
250 g
Cukr krystal
100 g
Cukr moučka
60 g
Jizerka bezlepková směs univerzální (zlatá) 1000 g
150 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
6 g
Bílá čokoláda
100 g