Kategorie receptů
Pudingáč
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
30
Sacharidy na jednu porci
36 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Do teplého mléka dáme droždí a trochu cukru. Počkáme, až kvásek vzejde a přidáme ho do ostatných surovin na těsto. Vyšleháme 3 bílky na tuhý sníh a přidáme do těsta, které necháme vykynout. Z vykynutého těsta uděláme 6 bochníků. Každý rozválíme a natřeme náplní. Náplň uděláme z 500 ml mléka, 120 g pudingu, 15 g cukru a kakaa. Uvaříme pudig a postupneě doněj dáváme tuk. Vytvoříme závin, 2 bochánky spleteme spolu. Před vložením do trouby potřeme žloutkem. Pečeme při 170°C cca 25 minut.
Vytisknout recept (PDF)
Jedlá sůl vakuová 1 kg
10 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
1000 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
250 g
Bílek
93 g
Cukr krystal
15 g
Cukr moučka
150 g
Žloutek
28 g
PROMIX®-UNI - univerzální mouka bez lepku 1000 g
1000 g
Olej slunečnicový
40 g
Čerstvé pekařské droždí 42 g
63 g
Puding příchuť Čokoláda bez lepku 46 g
120 g