Kategorie receptů
Pohankové suflé
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
58 g
Doba přípravy
55 minut
Bez lepku
Postup přípravy
- Pohanku uvaříme za stálého míchání v lehce osoleném mléce s máslem, dvěma lžícemi cukru a krupičkou doměkka, až vznikne hustá kaše. Necháme chvíli vychladnout, přidáme vanilku, kůru a žloutky. Dobře promícháme. Z bílků a zbytku cukru vyšleháme tuhý sníh. Do pohankového základu vmícháme polovinu sněhu a promícháme. Poté přidáme druhou polovinu sněhu a lehce promícháme. Těsto klademe do máslem vymazaných a hrubou moukou vysypaných formiček a pečeme při teplotě 200 – 210 °C cca 15 minut. Podáváme ihned po vytažení z trouby, aby suflé bylo uvnitř vláčné a šťavnaté. Suflé zaprášíme moučkovým cukrem a ozdobíme čerstvými kousky jahod.
Jedlá sůl vakuová 1 kg
1 g
Jahody
10 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
250 g
Cukr krystal
55 g
Cukr moučka
8 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
2 g
Vanilka 1 lusk
2 g
KRUPICE bez lepku 500 g
20 g
Lagris pohanka loupaná 500 g
200 g