Kategorie receptů
Perníkový dort
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
27 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Ke směsi na perník přidáme vejce, olej a vodu (nebo mléko) a směs vyšleháme do hladkého těsta, které nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme při teplotě 150 - 170 °C v závislosti na troubě (v horkovzdušné volíme teplotu nižší, v elektrické vyšší), cca po 20 minutách odzkoušíme propečení špejlí. Vychladlý perník podélně rozřízneme, namažemě marmeládou, přiklopíme druhou polovinou korpusu, vršek namažeme marmeládou a nakonec polijeme rozpuštěnou čokoládou nebo čokoládovou polevou. Dort dáme vychladit do lednice. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a ovocem.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
50 g
Jahody
100 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
250 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
150 g
Perník bez lepku 400 g
400 g
Olej slunečnicový
100 g
Tradiční švestková povidla 380 g
30 g