Kategorie receptů
Perník s tvarohem
Počet ingrediencí
16
Počet porcí
12
Sacharidy na jednu porci
53 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Ze 100 g krystal. cukru, lžíce vody a octu připravíme karamel, který zalijeme zvyšky 250 ml vody a necháme rozpustit. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a pomaly přimíchámevvychladlý karamel. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zapracujeme ho k žloutkům spolu s moukou, sodou, práškem do perníku a kakaem. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při teplotě cca 170°C cca 20-25 minut. Tvaroh vyšleháme s máslem, cukrem, rozinkami a vanilkovým cukrem. Vychladlý perník potřeme džemem a tvarohovým krémem. Nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou.
Vytisknout recept (PDF)Ocet kvasný lihový 1 l
5 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
250 g
Bílek
124 g
Pitná voda nesycená
262 g
Cukr krystal
100 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Rozinky
60 g
Cukr moučka
200 g
Žloutek
112 g
Jedlá soda 50 g
3 g
Krajanka máslo 250 g
150 g
Přírodní kakao 100 g
6 g
Kypřící prášek do perníku 20 g
18 g
Ovocňák Rakytníkový džem s hruškou 200 g
60 g
Bílá čokoláda
80 g