Kategorie receptů
Perník s krémovou náplní
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
12
Sacharidy na jednu porci
59 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V míse vyšleháme vajíčka s 250 g cukru, přimícháme ostatní suroviny ( 400 ml mléka, olej, mouka, kypřící prášek, kakao). Připravíme hladké těsto, které vylejeme na vymaštěný a papírem vyložený plech. Upečeme a necháme vychladit. Mezitím si připravíme náplň. Ze 400 ml mléka, zlatého krému a vanilkového cukru uvaříme puding, který necháme vychladnout. Vyšleháme 250 g másla s cukrem, prřdáme mleté ořechy, trocha rumu a puding. Krém natřeme na upečený plát a polijeme čokoládovou polevou (rozpuštěná čokoláda s trochou másla).
Vytisknout recept (PDF)Vejce
100 g
Vlašské ořechy jádra
100 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
300 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
800 g
Cukr krystal
250 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Cukr moučka
150 g
Kypřící prášek do perníku 20 g
20 g
Olej slunečnicový
120 g
Krajanka máslo 250 g
280 g
Přírodní kakao 100 g
20 g
Zlatý klas 40 g
40 g