Kategorie receptů
Perník bez lepku
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
15
Sacharidy na jednu porci
40 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Do větší mísy dáme mouku, cukr, kakao a ostatní přísady. V misce vyšleháme 2 vajíčka, mléko, 2 lžíce rumu, med a olej. Nalijeme do mísy s moukou a vše lehce promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct na 150 °C asi na 30 minut. Po vychladnutí perník podélně rozpůlíme, spodní díl potřeme rybízovou marmeládou a přiklopíme horní díl. Celý perník pak polijeme připravenou čokoládou a po vychladnutí posypeme strouhaným kokosem.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
100 g
Olivový olej
100 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
300 g
Cukr krystal
200 g
Kokos strouhaný
30 g
Jizerka bezlepková směs univerzální (zlatá) 1000 g
350 g
Med květový luční 900 g
20 g
Holandské kakao 100 g
30 g
Kypřící prášek do perníku 20 g
18 g
Čokoláda na vaření 100 g
100 g