Kategorie receptů
Oříšková bábovka
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
52 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejprve si vymažeme a vysypeme moukou bábovkovou formu. Máslo, žloutky a cukr utřeme do bílé světlé pěny, přidáme smetanu, oříšky a mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Pečeme asi 45 minut při 170°C (jak jste zvyklí péci u své trouby).
Pečeme asi 45 minut při 170°C (jak jste zvyklí péci u své trouby).
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
250 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
125 g
Cukr krystal
200 g
Směs bílá chlebová bez lepku 1000 g
250 g
Lískové ořechy
150 g
Vejce
150 g