Kategorie receptů
Ořechový závin
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
94 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Všechny suroviny (500 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 60 g cukru, 200 ml mléka, 100 g, majolky, 1 lžíce oleje, 1 vejce) smícháme a necháme hodinu v teple kynout. Vykynuté těsto vyválíme na tloušťku asi 1 cm a naplníme připravenou ořechovou náplní. Srolujeme jako závin, přeneseme na plech. Závin ještě potřeme rozpuštěným máslem a pečeme na 170 stupňů cca 45 min.
Ořechová náplň: 250 g mletých ořechů,100 g práškového cukru,1 vanilkový cukr, 1 dl mléka krátce povaříme a pečlivě promícháme.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
50 g
Vlašské ořechy jádra
250 g
Majonéza Master 180ml
100 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
500 g
Cukr krystal
60 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
12 g
Cukr moučka
100 g
Olej slunečnicový
15 g
Čerstvé pekařské droždí 42 g
30 g