Ořechová roláda s kiwi
Postup přípravy
Vyšleháme 4 bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. 4 žloutky vyšleháme s cukrem (80 g) a vanilkovým cukrem na nejvyšším stupni do pěny. Puding (40 g), sníh a mleté ořechy (50 g) vařečkou zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 8 minut. Upečený plát vyklopíme na papír na pečení posypaný moučkovým cukrem. Papír na pečení, na kterém se plát pekl, opatrně stáhneme. Plát stočíme i s papírem na pečení a necháme vychladnout. Na přípravu náplně uvaříme puding (40 g) podle návodu na obale, ale jen s 300 ml mléka a 60 g cukru. Puding za občasného míchání necháme vychladnout. Kiwi (5 ks) oloupeme a napícháme na špejli. Do másla zašleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni po částech vychladlý puding. Plát rozvineme a potřeme náplní. Na náplň položíme kiwi na špejli a roládu zarolujeme. Vyndáme špejli a uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním roládu pocukrujeme.
Vytisknout recept (PDF)