Narozeninový dort II.
Postup přípravy
Přísady na těsto: 250 g Samokypřící směs bílá, 250 g másla, 250 g cukru, 250 g tučného tvarohu, 4 vejce, 1 vanilkový cukr a 1 prášek do pečiva.
Krém: 2 vanilkové pudinky, tvaroh, cukr, máslo a na ozdobu jahody.
Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky (můžeme ochutit troškou rumu).
Přidáme tvaroh, promícháme a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh (je dobré k bílkům před šleháním přidat špetku soli, sníh je pak lépe ušlehán).
Pečeme ve vyhřáté troubě, formu předem vymažeme a vysypeme moukou.
Krém: uvaříme hustý pudink. Po vystydnutí vmixujeme 130 g tvarohu a 100g másla. Osladíme dle chuti.
Po vystydnutí bábovku rozkrojíme, jednu vnitřní část pomažeme marmeládou a druhou krémem. Poté opět slepíme dohromady, a pomažeme vnější plochu bábovky. Ozdobíme dle fantazie jahody.
Vytisknout recept (PDF)