Kategorie receptů
Mrkvový řez bez lepku
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
12
Sacharidy na jednu porci
38 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Mrkev nastrouháme na jemno i muškátový oříšek. Vše ručně dobře promícháme, přisypeme mouku s kořením a vše opět dobře promícháme. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 140°C asi hodinu a čtvrt. Připravíme si náplň: Nejdříve uděláme klasický pudink podle receptu, pouze místo 1 balíčku do 1/2 l dáme 2 balíčky a přidáme více cukru (6 lžic). Pudink necháme zchladnout a pak zamícháme tvaroh. Krém vyšleháme a natřeme na rozkrojený řez. Řez je možné polít čokoládou. Před krájením musí být dort v chladnu, nejlépe přes noc.
Vytisknout recept (PDF)Mrkev
250 g
Vejce
150 g
Muškátový ořech celý
1 g
Vlašské ořechy jádra
115 g
Jihočeský jogurt - bílý 200 g
20 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
500 g
Cukr krystal
210 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Skořice mletá 40 g
5 g
Zázvor mletý 20 g
5 g
Bio Puding vanilkový, bez lepku 40 g
80 g
Směs bílá bez lepku 1000 g
175 g
Milkin tvaroh jemný 250 g
250 g
Olej slunečnicový
150 g