Kategorie receptů
Mřížkový koláč
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
14
Sacharidy na jednu porci
58 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Z uvedených ingrediencí ( mouky, moučkového cukru, másla (Hery), 2 vejce a vanilkový cukr) vypracujeme vláčné těsto, které necháme na hodinu uležet v chladu
Z těsta odebereme část, kterou si vyválíme a rádlem nakrájíme proužky na mřížku, zbývající těsto rozprostřeme na vymazaný plech.
Povrch poklademe ochucenými strouhanými jablky cukrem, skořicí a kůrou, poklademe pásky těsta a pečeme na 180°C asi 35 - 40 minut.
Jihočeské máslo 82 % 250 g
250 g
Cukr krystal
10 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Cukr moučka
200 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
3 g
Skořice mletá 40 g
7 g
Samokypřící směs bílá bez lepku 1000 g
500 g
Vejce
100 g