Kategorie receptů
Míša řezy s Cottage cheese
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
77 g
Doba přípravy
50 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Krém si připravíme den předem. V hrnci si uvaříme šlehačku 100 ml společně s čokoládou (100 g), dokud se vše důkladně nespojí. Nechám vychladnout a přimícháme Cottage cheese.
V míse smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme olej a vlažné mléko. Žloutky (3 ks) oddělíme od bílků a zamícháme do těsta. Z bílků vyšleháme sníh, který nakonec lehce vmícháme do těsta. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme přibližně 30 minut na 175 C.
Vychladlý korpus rozdělíme na pláty a potřeme krémem, vrchní vrstvu krému posypeme strouhanou čokoládou.
Necháme odležet v lednici.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
150 g
Holandské kakao 100 g
30 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
220 g
Jihočeský Cottage natur 5% 150 g
100 g
Cukr krystal
220 g
Bezlepková mouka PROMIX®-PK - speciál 1000 g
440 g
Milkin smetana ke šlehání 33% 250 ml
100 g
Olej slunečnicový
110 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
12 g