Míša řezy bez lepku
Postup přípravy
Budeme potřebovat plech o rozměrech 40×30 cm a pečicí papír na jeho vyložení.
Oddělíme bílky od žloutků a z bílků (6 ks) a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Bílkový sníh si odložíme stranou.
Žloutky (6 ks) s cukrem (180 g) vyšleháme do pěny a přilijeme olej (130 ml).
Do žloutkové směsi postupně přidáváme mléko (130 ml) a směs BAKE-A-CAKE smíchanou s práškem do pečiva.
Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně ho rozetřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C cca 35 minut. Před vyjmutím z trouby provedeme zkoušku špejlí (špejli zapíchneme doprostřed korpusu, a pokud ji vytáhneme čistou, je upečeno).
Ingredience na krém si necháme v pokojové teplotě.
250 g másla vyšleháme s moučkovým cukrem (150 g) a postupně přidáváme tvaroh ( 1 kg) a šleháme dohladka.
Krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus a dáme do lednice vychladit.
Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpustíme 100 g másla, odstavíme a nalámeme do něho čokoládu ( 150 g). Rozmícháme dohladka.
Na vychlazené řezy rozprostřeme tenkou vrstvu čokoládové polevy a necháme znovu vychladit.
Vytisknout recept (PDF)