Kategorie receptů
Meruňkový kynutý koláč bez lepku
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
40 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Směs Jizerku ( 200 g), pohankovou mouku (20 g) a kukuřičnou mouku (30 g) prosejeme do mísy, utvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme čtyřmi lžícemi mléka, posypeme je částí cukru a přikryjeme. Droždí je asi po 10 minutách nakynuté. Přidáme ostatní suroviny a zpracujeme středně tuhé hladké těsto, které vlijeme na plech, na kterém je pečicí papír. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout, na vykynuté těsto dáme meruňky nebo jiné ovoce a posypeme drobenkou, kterou vytvoříme promícháním kukuřičné mouky (50 g), směsí Jizerka (50 g), cukru moučka a másla. Koláč pečeme při 180°C asi 20 minut.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
2 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
375 g
Cukr krystal
20 g
Cukr moučka
50 g
Žloutek
28 g
Meruňky
250 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
250 g
Mouka pohanková nativní 400 g
20 g
Olej slunečnicový
20 g
Krajanka máslo 250 g
40 g
Čerstvé pekařské droždí 42 g
20 g