Kategorie receptů
Mazanec I.
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
50 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Vsypeme do mísy 490 g směsi, přidáme cukr a doprostřed do důlku nasypeme droždí, zalijeme 100 ml vlažné vody a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme máslo, žloutky, rozinky (nebo brusinky) a 250 ml vlažné vody. Z řádně vypracovaného těsta vytvarovaný mazanec položíme na plech s pečícím papírem a popřípadě dotvarujeme a uhladíme mokrou rukou, necháme 60 – 90 minut kynout. Mazanec nařízneme do hloubky 1 cm do kříže a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 175 – 180 °C asi 40 – 50 minut.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
50 g
Noli 42 g
7 g
Pitná voda nesycená
350 g
Cukr krystal
45 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Rozinky
30 g
Žloutek
56 g
PROMIX®-UNI - univerzální mouka bez lepku 1000 g
490 g