Kategorie receptů
Mandlový koláč
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
15
Sacharidy na jednu porci
16 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200°C. Dortovou formu o průměru 32 cm vymažeme máslem a vysypeme mletými mandlemi. Celé loupané madle (300g) orestujeme za stálého míchání na suché pánvi, aby měly světlou barvu. Necháme madle vychladnout a pak umeleme nebo najemno nasekáme v kuchyňském mixéru. Cukr, vejce, špetku soli, šťávu z citronu a kůru z pomeranče ušleháme metlou do hladké pěny. Nakonec přidáme namleté mandle. Mandlové těsto přelijime do formy a dáme péct do předehřáté trouby. Po 10 minutách pečení stáhneme teplotu v troubě na 170°C a pečeme dalších 35 minut. Upečený koláč necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl vakuová 1 kg
1 g
Citróny
25 g
Pomeranče
20 g
Mandle jádra 200 g
315 g
Cukr krystal
200 g
Cukr moučka
10 g
Krajanka máslo 250 g
20 g