Malinový dortík
Postup přípravy
Uvaříme puding dle návodu se 400 ml mléka. Dáme vychladnout v misce zabalené v potravinářské folii. Poté vše vyšleháme (150 g másla, 200 g mascarpone, 100 g moučkového cukru a 2 lžíce rumu) v hladký krém. V jedné misce vyšleháme z 5 bílků tuhý sníh. V druhé misce vyšleháme 5 žloutků s lžící cukru v tuhý krém. Do velké mísy dáme 150 g mouky, 90 g cukru, 2 lžíce mléka a prášek do pečiva, vyšlehané žloutky a zlehka mícháme a postupně přidáváme vyšlehaný bílky. Nalijeme na plech s pečícím papírem. Troubu si předem předehřejeme. Pečeme asi tak 15 minut na 170°C. Po vychladnutí vykrájíme vetší kolečka. Na menší dortíky budeme potřebovat 3 kolečka, která promažeme krémem a poklademe malinami. Nakonec dortíky dozdobíme krémem a malinou. Tímto způsobem můžeme udělat i větší dort, maliny dodají krému úžasnou chuť.
Vytisknout recept (PDF)