Kategorie receptů
Makový jablkový koláč
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
19 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Jablka očistíme, zbavíme jadérek a nastrouháme. Mák, mleté mandle a rýžovou mouku smícháme, přidáme med, kůru, kypřící prášek a rozšlehaná 3 vejce a vše dobře promícháme vařečkou. Nakonec přidáme nastrouhané jablíčka a dobře promícháme. Koláč dáme na plech, který jsme vymazali trochou oleje a vysypali rýžovou moukou.
Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C asi 35-45 minut. Ještě teplý potřeme džemem a posypeme strouhaným kokosem.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
150 g
Mandle jádra 200 g
50 g
Kokos strouhaný
20 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
2 g
Rýžová mouka bez lepku 1000 g
100 g
Med květový luční 900 g
50 g
Jablka červená
200 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
12 g
Lagris mák mletý termostabilizovaný 200 g
150 g