Kategorie receptů
Majolkové koláče
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
75 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Droždí promícháme s cukrem, přidáme vlažné mléko a necháme na teple vzejít kvásek. Do prosáté polohrubé mouky (500 g) přidáme majolku, 2 žloutky a kvásek. Těsto pečlivě propracujeme a necháme ještě 1 hodinu kynout. Na vál podsypaný polohrubou moukou vyklepneme těsto a tvarujeme bochánky. Do kterých dnem skleničky vytlačíme důlky. Poté plníme tvarohovou nádivkou ( povidly, makovou nádivkou) a posypeme drobenkou (50 g změklého másla, 20 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 80 g hrubé mouky). Pečeme v předehřáté troubě na 180°C do zlatova.
Vytisknout recept (PDF)Majonéza Master 180ml
200 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
50 g
Cukr krystal
100 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
12 g
Žloutek
56 g
Bezlepková mouka Nomix 1 kg
580 g
Čerstvé pekařské droždí 42 g
40 g
MEGGLE Trvanlivé bezlaktózové mléko polotučné 1 L
200 g