Kategorie receptů
Letní roláda bez lepku
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
41 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V jedné misce vyšleháme z 5 bílků tuhý sníh a v druhé vyšleháme 5 žloutků se lžící cukru. Do velké mísy pak dáme mouku, cukr (90 g), půl prášku do pečiva, vyšlehané bílky a žloutky a jemně zamícháme. Troubu si předem předehřejeme, plech vyložíme pečícím papírem a těsto do něj rovnoměrně nalijeme. Pečeme asi 20 minut na 170 °C. Po vyndání z trouby ještě teplé těsto zamotáme pomocí utěrky do rolády a takto necháme vychladnout. Zatím si připravíme krém. Vyšleháme šlehačku s cukrem (100 g), přidáme mascarpone a kysanou smetanu. Zlehka vše společně vyšleháme. Až poté těsto v utěrce rozmotáme, namažeme dvěma třetinami krému,poklademe malinami a opět zamotáme a povrch potřeme zbytkem krému. Posypeme malinami a ostružinami.
Vejce
250 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
250 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
180 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
20 g
Cukr krystal
200 g
Maliny čerstvé
200 g
Ostružiny čerstvé
100 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
150 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
6 g