Lemon tart
Postup přípravy
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku (130 g) s moučkovým cukrem (40 g) a solí (3 g). Přidáme máslo (120 g) a 2 vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rovnoměrně naneseme na dno a na okraje vymazané a moukou vysypané formy. Na několika místech těsto propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme pečeme, asi 15 minut. Korpus necháme mírně zchladnout.. Na přípravu náplně v míse vyšleháme pomazánkové máslo s cukrem (90 g), vanilkovým cukrem, citrónovou šťávou ( z dvou citrónu), vejci (2 ks), kůrou a elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Náplň naneseme na korpus. Vložíme do trouby a dopečeme při stejné teplotě. Pečeme 30 minut. Na horký koláč naneseme zakysanou smetanu, uhladíme a necháme vychladnout. Na ozdobení nakrájíme 1 citrón (chemicky neošetřený) na tenké plátky a naneseme na koláč. Dozdobíme lístky máty nebo meduňky a uložíme do chladničky.
Vytisknout recept (PDF)