Kategorie receptů
Kynutý koláč s mákem a se švestkami
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
72 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Těsto: 1/2kg Samokypřící směsi, 270 ml mléka, 30 g droždí, 1 vejce, 100g másla, 100g cukru, špetka soli, vanilkový cukr. Droždí smícháme v hrnečku s trochou mouky, cukru a teplé vody a necháme v teple vykynout.
Máslo rozehřejeme a smícháme s mlékem. Vše smícháme dohromady a necháme chvíli ještě stát.
Na těsto dáme vařený mák (100g máku v 250ml mléka, 100g cukru, van.cukr).
Poklademe půlky švestek a posypeme drobenkou (70g Bezlepkové směsi bíle, 70g cukru, 70g másla)
Těsta vyjde hodně na velký plech, pokud máte rádi slabou vrstvu, můžete udělat i poloviční dávku na menší plech.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
1 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
590 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
170 g
Cukr krystal
200 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
30 g
Samokypřící směs bílá bez lepku 1000 g
500 g
Směs bílá bez lepku 1000 g
70 g
Vejce
50 g
Čerstvé pekařské droždí 42 g
30 g