Kategorie receptů
Křehký koláč s jahodami
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
12
Sacharidy na jednu porci
30 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Do mísy dáme 200 g mouky, 5 g kypř. prášku, vanilku, citronovou kůru, změklý tuk - 65 g, 1dl mléka a 1 žloudek. Dobře prohněteme a necháme alespoň hodinu odležet na chladném místě. Těsto rozválíme na tenší plát a přeneseme do vymazané a vysypané dortové formy. Dno koláče propícháme vidličkou aby se střed nezvedal. Pečeme asi 20 minut na 170 stupňů.. Z 500 ml mléka a 60 g pudinkového prášku uvaříme hustý puding. Necháme schládnout. 100 g másla utřeme s 80 g cukru a pak do něj zvolna přimícháváme puding. Můžeme přidat rum. Na chladný korpus natřeme krém a ozdobíme pokrájenými jahodami nebo jiným ovocem.
Vytisknout recept (PDF)Jahody
200 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
200 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Cukr moučka
145 g
Žloutek
28 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
0.5 g
Vanilka 1 lusk
0.5 g
Bio Kypřicí prášek do pečiva bezfosfátový, bez lepku 12 g
5 g
Bio Puding vanilkový, bez lepku 40 g
60 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
600 g