Kategorie receptů
Kokosovo-medové pohankové muffiny
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
46 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Do 100 ml mléka si nasypeme kokosovou mouku a necháme jí 10 minut nasáknout. Ve druhé misce si zatím vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Přidáme směs kokosové mouky a zbytek mléka. Za stálého mixování přisypeme mouku a prášek do pečiva. Nakonec přilijeme olej.
Naplníme muffinové košíčky do 2/3 a pečeme na 180 °C asi 25 minut. Po vychladnutí necháme rozehřát med ve vodní lázni a horní část muffinů v něm namáčíme. Můžeme ozdobit posypem nebo dle chuti.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
50 g
Olivový olej
40 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
350 g
Cukr krystal
80 g
Kokos strouhaný
80 g
Pohanková mouka hladká 250 g
70 g
Bio Kypřicí prášek do pečiva bezfosfátový, bez lepku 12 g
6 g