Kategorie receptů
Jahodová roláda bez lepku
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
41 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V jedné misce vyšleháme z 5 bílků tuhý sníh a v druhé vyšleháme 5 žloutků se lžící cukru. Do velké mísy pak dáme mouku, cukr krystal (90 g), půl prášku do pečiva, vyšlehané bílky a žloutky a jemně zamícháme. Troubu si předem předehřejeme, plech vyložíme pečícím papírem a těsto do něj rovnoměrně nalijeme. Pečeme asi 20 minut na 170 °C. Po vyndání z trouby ještě teplé těsto zamotáme pomocí utěrky do rolády a takto necháme vychladnout. Zatím si připravíme krém. Vyšleháme smetanu s moučkovým cukrem (130 g) a poté do ní všleháme mascarpone. Až poté těsto v utěrce rozmotáme, namažeme krémem a poklademe jahody, opět zamotáme.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
250 g
Jahody
250 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
250 g
Cukr krystal
100 g
Cukr moučka
130 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
150 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
6 g