Kategorie receptů
Jablkový štrůdl
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
15
Sacharidy na jednu porci
31 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Rukou vypracujeme těsto (300 g Cake mix, lžíce octa, 125 g másla, 3 vejce) z uvedených surovín a necháme ho cca 10 minut odpočívat. Mezitím připravíme náplň. Oloupeme 6 jablek, nakrájíme na plátky, dáme do hrnce spolu s cukrem a podusíme 20 minut. Náplň necháme vychladnout. Odstáté těsto rozdělíme na polovic a vyválíme na pečící papír. Do středu těsta navrstvíme vychladlou náplň, posypeme mletými ořechy a skořicovým cukrem. Přeložíme boční okraje, aby nevytékala náplň. Obě poloviny těsta přeložíme do středu k náplni, stlačíme spolu s pečícím papírem a uložíme tak, aby býl spoj dole. Těsto přeložíme na plech i s pečícím papírem, potřeme rošlehaným vajíčkem a můžeme posypat sekanými ořechy. Pečeme 40 minut při teplotě 180°C. Upečený štrůdl posypeme moučkovým cukrem a jemně vanilkovým.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
150 g
Ocet kvasný lihový 1 l
10 g
Vlašské ořechy jádra
100 g
Cukr krystal
40 g
Skořicový cukr Dia 40 g
20 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Cukr moučka
30 g
Směs na přípravu koláčů 1 000 g
300 g
Krajanka máslo 250 g
125 g