Kategorie receptů
Jablečný koláč z majolky
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
101 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Všechny suroviny (2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krupice, 1 balíček sušeného droždí, 0,5 hrnku mléka, 1 celé vejce, 2 PL Majolky) na těsto smícháme a důkladně propracujeme. Připravené těsto necháme 30 minut v teple kynout. Jablka (2-3 ks) nakrájíme na tenké plátky a společně s ořechy (hrst) a medem (1 ČL) zahřejeme krátce na pánvi. Tvaroh, pudink (2 PL) a moučkový cukr smícháme. Vykynuté těsto vložíme do formy, poté na něj dáme připravenou tvarohovou náplň a naskládáme prohřátá jablíčka s ořechy. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C do zlatova.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
50 g
Vlašské ořechy jádra
30 g
Majonéza Master 180ml
30 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
400 g
Cukr krystal
200 g
Cukr moučka
50 g
Bio Puding vanilkový, bez lepku 40 g
25 g
Med květový luční 900 g
8 g
Jablka červená
250 g
Choceňský jemný tvaroh 250 g
250 g
Droždí 7 g
7 g