Kategorie receptů
Jablečný koláč
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
30
Sacharidy na jednu porci
30 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V misce promícháme nejprve suché přísady (3 hrnky polohrubé mouky, půl hrnku mletých ořechů, 1 a půl hrnku cukru, 2 lžíce kakaa, vanilkový cukr, skořicový cukr, kypřící prášek). Potom přidáme ostatní suroviny (1 a půl hrnku mléka, 2 vejce, 1 hrnek oleje, 1 hrnek nastrouhaných jablek) a vymícháme hladké těsto. Těsto vlijeme do vysokého plechu, vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C asi 40 minut. Po upečení potřeme koláč džemem a necháme vychladnout. Nakonec polijeme čokoládovou polevou (rozpuštěná čokoláda s trochou másla).
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
100 g
Vlašské ořechy jádra
150 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
600 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
375 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
30 g
Cukr krystal
300 g
Skořicový cukr Dia 40 g
20 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Olej slunečnicový
250 g
Jablka červená
150 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
12 g
Přírodní kakao 100 g
20 g
Čokoláda na vaření 100 g
100 g