Hrnkový tvaroháček
Postup přípravy
Těsto: 5 žloutků, 1 hrnek (250 ml) pískového cukru, 1 hrnek oleje, 1 hrnek mléka, 2 hrnky Samokypřící směsi Doves Farm, 1 vanilkový cukr a špetka soli. Žloutky s cukry vyšleháme s postupným přiléváním mléka do pěny, zašleháme olej a do směsi vmícháme sůl a mouku. Povinu těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech nebo vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C. Náplň: 3 vaničkové tvarohy, 1 hrnek pískového cukru, 2 vanilkové cukry, kůra z jednoho citronu, 1 vanilkový pudink (prášek) a sníh z 5 bílků. Vyšleháme do tuha sníh z bílků a cukrů. Do promíchané směsi ostatních ingrediencí vmícháme sníh. Náplň naneseme na upečenou polovinu těsta a zalijeme druhou polovinou těsta. Pečeme dalších cca 30 minut. Po vychladnutí pocukrujeme a krájíme.
Vytisknout recept (PDF)