Kategorie receptů
Hrnkový perník
Počet ingrediencí
17
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
46 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Plech vymažeme sádlem a vysypeme kokosem. V jedné míse vyšleháme bílky v hustý sníh, ve druhé cukr a žloutky v pěnu, pomalu vlijeme kefír smíchaný s medem, šleháme na nízké obrátky, nakonec pomalu kapeme olej. Mouku smícháme s kypřícím práškem a kořením a posupně vmícháváme (už nešleháme) a vytvoříme hustší těsto bez hrudek. Nakonec opatrně po lžících přidáme a vmícháme sníh z bílků a citronovou kúru. Ihned přelijeme na plech a pečme na 170 stupňů asi 30 minut s hrnkem vody. Jakmile vychladne perník, potřeme jej čokoládovou polevou (rozpuštěná čokoláda s trochou másla) a posypeme kokosem.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
100 g
Vlašské ořechy jádra
50 g
Sádlo
5 g
Holandské kakao 100 g
30 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
20 g
Kefírové mléko nízkotučné přírodní 1,1% 500 g
200 g
Cukr krystal
150 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
5 g
Rozinky
30 g
Kokos strouhaný
30 g
Kypřící prášek do perníku 20 g
5 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
2 g
Koření do perníku 25 g
10 g
Včelí med smíšený luční 250 g
30 g
Olej slunečnicový
230 g
Bezlepková mouka Nomix 1 kg
240 g