Dýňové muffiny
Postup přípravy
Smícháme 4 vejce s cukrem (300 g), olejem a vnitřkem vanilkového lusku (ten nožem rozpůlíme a seškrábneme vnitřek lusku špičkou nože) v jednotnou směs.
V druhé míse smícháme celozrnnou mouku, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky prášku do pečiva, 2 lžičky skořice a špetku soli. Sypkou směs pomalu přidáváme do tekuté a opět promícháme. Na závěr přidáme najemno nastrouhanou dýni a nahrubo nadrcené ořechy. Troubu předehřejeme na 180°C, plníme formičky na muffiny asi do 2/3 a pečeme dozlatova. Ke konci pečení je kontrolujeme, např. dřevěnou špejlí. Necháme pořádně vychladnout.
Připravíme si krém (500 g tvarohu, 2,5 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce másla, šťáva z půlky limetky, potravinářské barvivo), kterým spojujeme vždy dva muffiny. Dozdobíme například kousky čokolády, želé nebo čokoládovými tyčinkami, aby vznikly legrační halloweenské "dýňové" příšerky.
Vytisknout recept (PDF)