Dvoubarevný srnčí hřbet bez lepku
Postup přípravy
Můžeme si vybrat ze 2 verzí postupu. Pokud máme dvě formy na biskupský chlebíček, můžeme si základ těsta připravit dohromady a poté rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné půlky přimícháme kokos, do druhé kakao a poté zapracujeme sníh. Pokud máme pouze jednu formu na srnčí hřbet, nejprve si upečeme jeden korpus a poté druhý. Těsto je jednoduché, klasický piškot, takže si vyšleháme 4 žloutky s cukrem (150 g) do pěny, poté přidáme mléko (100 ml) a ostatní suroviny (150 g směsy, vanilkový extrakt, 2 ČL sody) a až vznikne kompaktní těsto, přidáme vyšlehané bílky (4 ks). Pečeme ve vymazané formě (např. Ghí) a vysypané kokosem či mandlovou moukou na 180 °C zhruba 10 minut.
Než korpusy zcela vychladnou, připravíme si krém. Nejdříve si zlehka předšleháme smetanu, do té přidáme ostatní ingredience (tvaroh, puding, cukr dle chuti) a vymícháme krásný hladký nadýchaný krém. Pak už jen korpusy nakrájíme na stejně široké plátky, tmavý kakaový korpus potřeme uvařenou kávou s Amarettem (ale nemusíme, můžeme vynechat) a vždy na jednu stranu korpusu natřeme krém, dobře se pracuje se zdobícím sáčkem, ale i s nožem či lžící to hravě zvládneme. Nezapomínáme střídat barvy. Hotový dezert necháme hodinku až dvě ztuhnout, ozdobíme ovocem nebo i čokoládou.
Vytisknout recept (PDF)