Kategorie receptů
Dort sachr
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
41 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
4 vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky utřeme s cukrem, vodou a máslem (100 g) do pěny. Přidáme na vodní lázni roztopenou, ale ne teplou čokoládu, přidáme také mouku, kypřící prášek a mícháme do pěny. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Dortovou formu o průměru 22 cm vymažeme a vysypeme. Pečeme na 160 stupňů asi 45 minut. Dortový korpus necháme zchládnout, prořízneme a promažeme meruňkovou marmeládou. Natřeme jí také povrch dortu. Nakonec celý dort polejeme čokoládovou polevou (rozpuštěná čokoláda s trochou másla). Necháme na chladném místě do druhého dne.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
224 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
180 g
Pitná voda nesycená
40 g
Cukr krystal
150 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
10 g
Bio Kypřicí prášek do pečiva bezfosfátový, bez lepku 12 g
10 g
Krajanka máslo 250 g
130 g
Čokoláda na vaření 100 g
150 g
ARAX Mouka kukuřičná hladká 300 g
20 g