Kategorie receptů
Čokoládové muffiny bez lepku
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
38 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, kypřící prášek, sodu a kakao. Přidáme rozšlehané vejce, cukr, olej, jogurt a vymícháme do hladkého řidšího těsta.
Do plechu na muffiny vložíme papírový košíčky a rovnoměrně je naplníme těstem.
Pečeme v troubě na 180°C přibližne 25 minut.
Muffiny jsou hotové, když na špejli, kterou zapíchneme do těsta, zůstane suchá.
Necháme je vychladnout a až potom vyndáme z plechu.
Na zdobení použijeme hustý jogurt smíchaný s vanilkovým cukrem, posypeme hoblinkami čokolády a na vrch dáme jahodu.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
50 g
Jahody
60 g
Holandské kakao 100 g
20 g
Jihočeský jogurt bílý min. 25% 200 g
250 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
15 g
Cukr moučka
120 g
Jedlá soda 50 g
3 g
Bio Kypřicí prášek do pečiva bezfosfátový, bez lepku 12 g
6 g
Bezlepková mouka PROMIX®-PK - speciál 1000 g
250 g
Elinas jogurt řeckého typu bílý 150 g
150 g
Olej slunečnicový
80 g