Čokoládová roláda s pomerančovým krémem
Postup přípravy
Příprava krému: Ze 3 pomerančů a půlky citronu vymačkáme šťávu a lžičkou vybereme dužinu. V misce rozšleháme vejce (2 ks) s cukrem (180 g), přidáme 30 g směsi na pečení a vymačkané šťávy. Směs zamícháme a přelejeme do hrnce. Za stálého míchání ohříváme na mírném ohni, dokud se směs nezhustí (cca 10 minut). Poté necháme vychladnout.
Příprava těsta: Rozdělíme z 2 ks vajec žloutky od bílků. V misce rozšleháme žloutky s 60 g cukru, medu a vanilkového lusku. Směs by měla být lehká a vláčná. V druhé misce smícháme bílky s 40 g cukru. Opět mícháme, aby směs byla krémová.
Obě směsi spojíme a přimícháme směs na přípravu koláčů Nutrifree (70 g), bramborový škrob, kakaový prášek a prášek do pečiva.
Těsto nalijeme na klasický nízký plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů cca 6 minut.
Poté stočíme i s papírem do rolády a necháme vychladnout. Po vychladnutí opatrně rozmotáme, sundáme papír a plát potřeme pomerančovým krémem. Těsto pomalu srolujeme a dáme vychladit do lednice. Těsně před podáváním posypeme nasekanými pistáciemi a moučkovým cukrem.