Kategorie receptů
Citronové řezy s tradičním Lipánkem a drobenkou
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
36 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Vejce (1 ks) vyšleháme s cukrem (100 g), Jihočeským bílým jogurtem Nature a olejem. Přisypeme mouku (200 g), sůl, prášek do pečiva (1 ČL), jedlou sodu (1/2 ČL), citronovou kůru z jednoho citronu, citronovou šťávu (1 PL) a vypracujeme hladké těsto. Tradičního Lipánka (300 g) smícháme s cukrem (30 g), vejci (2 ks) a citronovou šťávou (3 PL). Menší formu vymažeme Jihočeským máslem a vysypeme moukou. Do formy vlijeme těsto a potřeme náplní. Z Jihočeského másla (60 g), mouky (60 g) a cukru (50 g) zpracujeme drobenku, kterou posypeme náplň. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C cca 40 minut. Hotový koláč poklademe na plátky nakrájeným citronem.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
150 g
Citróny
120 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
70 g
Jihočeský jogurt bílý min. 25% 200 g
90 g
Lipánek MAXI kakaový 130 g
150 g
Cukr krystal
180 g
Pohanková mouka hladká 250 g
170 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
1 g
Olej slunečnicový
90 g
Lipánek MAXI smetanový bez laktózy 130 g
150 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
6 g