Kategorie receptů
Cheescake
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
41 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Sušenky nasypeme do mixeru a rozsekáme na jemno. Pak přidáme změklé máslo a necháme spojit. Hmotu vysypeme do dortové formy (na dno formy dávám pečící papír a stěny vymažeme máslem). Upěchujeme sypkou směs na dno. Dáme do lednice odpočinout. Tvaroh, mascarpone, 250 g zakysané smetany, 2 vejce a žloutek, cukr (dle chuti) a štávu z citronu smícháme dohromady a nalijeme do formy na upěchované těsto. Dáme do předehřáté trouby na 175 °C a pečeme cca 1h – 1 1/2h. Na studený dort rozprostřeme 250 g zakysané smetany a posypeme kakaem. Dort můžeme ozdobit sušenkami, které jsme dali do těsta nebo čerstvým ovocem (dle chuti).
Vytisknout recept (PDF)Vejce
100 g
Citróny
20 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
500 g
Cukr krystal
30 g
Žloutek
28 g
Krajanka máslo 250 g
50 g
Choceňský jemný tvaroh 250 g
350 g
Přírodní kakao 100 g
25 g
Gullón Digestive - Sušenky bez lepku 150 g
300 g