Kategorie receptů
Borůvkový koláč
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
44 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Ve větší míse smícháme všechny suroviny na těsto (250 g směsi, 125 rozpuštěného másla, 125 cukru, vejce a sůl). Rukama jej důkladně zpracujeme, aby se vytvořilo celistvé máslové těsto.
Poté si připravíme drobenku. Máslo (50 g), cukr (125 g) i bezlepkovou mouku (80 g) smícháme v jedné misce a zpracujem vše tak dlouho, až vznikne drobivá směs.
Do pečenky dáme nejprve těsto a pořádně jej prsty vtlačíme na dno remosky, aby bylo celé pokryté těstem.
Poté těsto hojně posypeme borůvkami a nakonec zasypeme drobenkou. Pečenku přikryjeme poklicí, pečenku zapneme a cca 60 minut pečeme, až je těsto zlatavé. Necháme 30 minut vychladnout, poté koláč naporcujeme a podáváme.
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
175 g
Cukr krystal
175 g
Borůvky
100 g
Směs na přípravu koláčů 1 000 g
300 g