Bezlepkový karamelový cheescake

Postup přípravy
Předehřejeme si troubu na 150 °C a do dortové formy (cca 22 cm) si vložíme pečící papír. Okraje formy vymažeme máslem. Rozdrtíme sušenky a promícháme je s rozpuštěným máslem. Tuto drobenku rozprostřeme na dno dortové formy a pořádně umačkáme. Na náplň vyšleháme Mascarpone (nebo Philadelphii) s tvarohem a postupně přidáváme zkaramelizované kondenzované mléko (Uzavřenou plechovku dáme do hrnce s vodou, plechovka musí být úplně potopená, necháme probublávat 1,5-2 hodiny. Kontrolujeme, aby bylo stále dostatek vody v nádobě a konzerva byla stále úplně potopená. Pak plechovku vyndáme a necháme zchladnout.). Na závěr přidáme lžíci (třtinového cukru) a 3 vejce. Na drobenkový korpus nalijeme připravenou náplň a pečeme přibližně 45 minut. Po upečení by měl být cheesecake pevný, ale střed by se měl jemně chvět. Po vytažení z trouby necháme dort chvíli odstát, pak jej jemně vytáhneme z formy a dáme vychladit do lednice.
Vytisknout recept (PDF)