Kategorie receptů
Bábovka II.
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
81 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Smícháme vejce, mléko a cukr. Přidáme mouku a olej. Těsto rozdělíme na dvě části = do jedné přidáme citrónovou kúru, do druhé lžíci kakaa. Pokud bude těsto moc husté, (zejména těsto s kakaem) naředíme troškou mléka a přidáme lžíci oleje. Těsta nalijeme do bábovkové nebo dortové formy a pečeme zhruba na 170 stupňů.
Vytisknout recept (PDF)Holandské kakao 100 g
12 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
250 g
Cukr krystal
250 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
2 g
Rýžová mouka bez lepku 1000 g
500 g
Olej slunečnicový
130 g
Vejce
150 g